> Kas ir pirts?

> Pirts tradīcijas pasaulē

> Ja esi izlēmis nopērties...

> Pirts procedūru iedarbība

> Pirts lietas

> Pirmā palīdzība

> Vairāk par alu

> Pirts kurināšana

> Ja esi nolēmis celt...

> Veselīgam dzīvesveidam

>> Tējas

>> Sulas

>> Ogas

>> Medus dzērieni

>> Šašliks

>> Vielas pārtikas produktos

> Ūdens procedūras

> Fitoterapija un aromterapija

> Skaistumam un veselībai

> ---separator---

> Ifrasarkano staru siltuma sauna

> Sieviete un pirts

> Pirts un sports

> Latvijas Pirts Savienība

Pirts lietas
Iebūvējamās pirtis
Pirts kubls
Interesantākie pirts piedāvājumi
Pirts projekti
Pirts būvniecība (guļbūve, koka karkass, frēzbaļķu pirts)

Anekdotes par pirts tēmu.
Karikatūras

Par konkursa atklāŠanu laicīgi paziŅosim!

Pirtslietas viesojas

Forums

Sludinājumi

Pieteikties uz e-jaunumiem

19.
septembris
2020
AVEņU LAIKA GARDUMI

Veselīgam dzīvesveidam aveņu laika gardumi

 

 

 

 

 

 

 

  • Deserts. 500 g zemas kaloritātes salda krējuma siers, 50 g pūdercukurs, 1 citrona sula, 250 g aveņu ogas.
  • Deserts. 125 g avenes, 568 g taukains saldais krējums, 20 g baziliks, 150 g cukurs, 2 citronu sula. Traukā sajauc krējumu, baziliku un cukuru, vāra 3-4 min. Pievieno citronu sulu. Atdzesē un pārlej ogas. Novieto ledusskapī uz 2 stundām.
  • Deserts. 1 kg aveņu saldējums, 300 g avenes, 20 g pūdercukurs, 2 ēdamk. upeņu liķieris, vafeles. Komponenetus sauc un pasniedz ar vafelēm.
  • Dzēriens. 1 olas baltums, 1 ēdamk. aveņu sīrups, citronu sula, ½ gl. gāzēts ūdens. Sajauc mikserī un pasniedz ar ledu.
  • Dzēriens. Aveņu sīrupa un piena maisījumam pievieno nedaudz saldējumu. Pasniedz nesamaisītu.
  • Dzēriens. 1 ēdamk. aveņu sīrups, 100 g piens, 50 g saldējums, 1 ola. Sajauc mikserī.
  • Dzēriens. Aveņu ogas aplej ar 1 gl. sausu vīnu, nostādina 2 stundas. Pievieno 1 gl. minerālūdeni un sajauc. Pasniedz ar ledu.
  • Rīsi ar aveņu lapām. 45 g rīsi, 25 g aveņu lapas, 25 g burkāni, 85 g ūdens, 15 g skābs krējums, sāls. Traukā kārtās sakārto izvārītus rīsus, sagrieztas aveņu lapas, sarīvētu burkānu. Aplej ar karstu ūdeni un vāra 10-15 min. Nostādina 20-30 min. Pasniedz ar skābu krējumu.
  • Deserts.  500 g mīkstais siers vai taukains biezpiens, 9 olas, 1 gl. cukurs, 300 g aveņu ogas, 5 ēdamk. konjaks, 300 g zemenes, 2 gl. 33% saldais krējums, ½ glāze balzāmiskais etiķis. Sieram vai biezpienam pievieno pusi no cukura daudzuma, olu dzeltenumus, saldo krējumu, konjaku. Masu saputo un novieto ledusskapī. Pusi no zemenēm sajauc ar atlikušo cukuru un etiķi, saputo. Biezpiena masu izliek uz šķīvja un dekorē ar avenēm un pārlej ar zemeņu mērci.
  • Deserts. 2 ēdamk. liess biezpiens, 1 ābols, 1 ēdamk. aveņu lapas, aveņu ogas. Komponentus sasmalcina un sajauc.
  • Deserts. Apgrauzdē 25 g auzu pārslas. Sajauc ar 2 ēdamk. medus un 2 ēdamk. viskija. Saputo 280 ml saldu krējumu un sajauc ar medu un viskiju. Atdzesē. Pirms pasniegšanas sajauc ar auzu pārslām un aveņu ogām.
  • Deserts. Sajauc 500 g aveņu ogas, 250 g jāņogas, 125 g cukurs. Silda uz lēnas uguns, kamēr pilnībā izkūst cukurs. Izberž caur sietu un atdzesē. Pievieno 280 ml putukrējumu. Salej formās un sasaldē. 20 min pirms pasniegšanas no vieto no saldēšnas kameras ledusskapī.
  • Deserts – mērce. Sajauc 225 g aveņu ogas un 150 ml cukura sīrupu. Vāra 2-3 min. Izberž caur sietu un atdzesē. Pievieno 1 ēdamk. citrona sulu.
  • Aveņu etiķis. Aveņu ogas sakārto vienā kārtā uz lēzena trauka. Apkaisa ar cukuru, aplaista ar etiķi. Pievieni sāli un melnos piparus pēc garšas. Nostādina 1 stundu. Glabā ledusskapī.
  • Karstie salāti ar jūras veltēm un aveņu etiķi. 340 g zivs, 170 g garneles. Sajauc 55 g velriekstus, 30 g sviestu, 30 g cukuru un apcep. Zivis un garneles apcep uz grila 2-3 min. Sakārto uz salātu lapas zivis, garneles, valriekstus. Pārlej ar aveņu etiķi.
  • Deserts. 2,5 gl. avenes, 1 gl. cukurs, 15 g želatīns. Ogas samīca ar cukuru un pievieno uzbriedinātu želatīnu un novieto leduskapī.
  • Biezputra. 45 g rīsi, 25 g aveņu lapas, 25 g burkāni, 85 g ūdens, 15 g skābs krējums, sāls.Traukā kārtās liek komponentus, pārlej ar ūdeni un vāra 10-15 min. Uzbriedina 20-30 min. Pasniedz ar krējumu.
  • Deserts. 1 gl. avenes, 3-4 šķēles baltmaize, 2 gl. piens, cukurs pēc garšas. Baltmaizes vietā var izmantot rupjo maizi. Maizi sagriež gabaliņos un ieliek traukā, liek avenes un apkaisa ar cukuru. Pārlej ar vēsu pienu.
  • Deserts. 3 gl. avenes, 300 g biezpiens, ½ gl. piens, ½ gl. cukurs, vanilīns pēc garšas. Avenes apkaisa ar cukuru un novieto vēsā vietā. Biezpienu sajauc ar pienu un vanilīnu. Biezpiena masu papildina ar avenēm. Cukura vietā izmanto medu.
  • Desrts. 2 gl. avenes, 3 gl. piens, 2,5 ēdamk. ciete, ½ gl. cukurs, 1-2 ēdamk. sviests, vanilīns. Pienu un cukuru uzvāra un pievieno cieti. Atdzesē, pievieno sviestu un vanilīnu. Pārlej avenes.
  • Deserts. 4 gl. avenes, 2-3 ēdamk. pūdercukurs, 2 gl. skābs krējums. Krējumu saputo ar cukuru un pievieno avenēm.
  • Deserts. 600 g avenes,  3 ēdamk. valrieksti vai mandeles, vai zemes rieksti.
  • Deserts. 1 kg avenes, 260 g cukurs, 3 olu dzeltenumi, 2 ēdamk. milti, 2 gl. piens, ½  tējk. vanilīna cukurs, 100 g putukrējums, ūdens. Avenes apber ar pusi no cukura un novieto vēsā vietā uz 2-3 stundām. Olu dzeltenumus sajauc ar otru pusi no cukura daudzuma, pievieno miltus. Pievieno siltam pienam un uzvāra. Tad pievieno vanilīna cukuru un atdzesē. Pievieno aveņu sulu – sīrupu un samaisot pievieno putukrējumu. Pārlej ogas un atdzesē.
  • Deserts. 250 g avenes, 18 g želatīns, 1 citrona sula, 1 ēdamk. aveņu spirta uzlējums, 40 g cukurs, vanilīns, 2 gl. 3,5% jogurts, 30 g mandeles. Sajauc sarkano masu – avenes, daļa želatīns, citrona sula, spirta uzlējums, cukura. Sajauc balto masu – jogurts, vanilīns, mandeles, cukurs, želatīns. Masas atdzesē un liek traukā kārtām
  • Deserts. 2 gl. avenes, 1 gl. pūdercukurs, 2 gl. valrieksti, 4 gl. augu eļļa. Riekstus apcep eļā ar cukuru. Ogas sajauc ar riekstiem.
  • Salāti. 200 g zemenes, 150 g avenes, 2 gab. āboli vai cidonijas, cukurs. Komponentus sajauc. Var pasniegt ar saldo krējumu.
  • Deserts. 1 kg avenes, 3-4 ēdamk. mannā, cukurs. No avenēm atdala sulu un nedaudz pievieno ūdeni, uzvāra un pievieno mannā un cukuru. Masu atdzesē un saputo ar mikseri.
  • Salāti. 1 gl. ķirbis, 1 ēdamk. rozīnes, 1 tējk. medus, 1 burkāns, 1 tējk. galda bietes, 1 ābols, 4 pieneņu ziedi, 6 aveņu lapas, citrons. Produktus sarīvē un sajauc.
  • Deserts. 3 persiki vai nektarīni, 250 g avenes, 3 ēdamk. ogu liķieris, 4 olu dzeltenumi, 2 ēdamk. ūdens, 50 g cukurs. Olu dzeltenumus sajauc ar cukuru, liķieri un saputo. Augļus un ogas pārlej ar olu dzeltenumu masu un apcep cepeškrāsnī 2-3 min. Pasniedz karstu.
  • Aveņu liķieris. Ņem aveņu sulu un sajauc ar cukuru (1:1). Uzvāra 3 reizes, noņemot virsējās putiņas. Pievieno degvīnu pēc garšas, sapilda pudelēs un noslēdz.
  • Aveņu vīns un uzlējums. Ņem 1 kg ogas un 400 g cukuru. Trauku nosiem ar marli un nostādina siltā vietā 6 nedēļas. Nolej sulu un sapilda pudelēs, tās noslēdz un novieto vēsā vietā. Atlikušās aveņu paliekas aplej ar ūdeni pēc attiecības – 0.5 l ūdens un 1 kg ogu paliekas. Nostādina istabas temperatūrā 2 mēnešus. Nolej šķidrumu un izfiltrē. Sapilda pudelēs un noslēdz. Pēc 5-6 mēnešiem uzlējums ir gatavs lietošanai.
  • Aveņu uzlējums. 1 kg ogas, 400 g cukurs, naža gals citronskābe vai 1-2 tējk. citronu sula.  Traukā kārtām saliek avenes un cukuru. Trauku aizpilda par 2/3 tilpuma. Trauku pārsien ar pergamentu vai marli un nostādina siltā vietā. Trauku periodiski sakrata, lai sula vienmērīgi izdalītos visā masā. Kad sula pilnībā nosedz ogas pievieno degvīnu (vēlamā stipruma). Vēlams lai šķidrums odas nosegtu 3-3,5 cm.  Pēc 6 nedēļām, periodiski trauku sakratot, dzēriens būs gatavs lietošanai.
  • Aveņu un citu ogu uzlējums. Vienādās devās aveņu, upeņu, kazeņu un skābo ķiršu ogas saspaida un izberž caur sietu. Uz 1 litru sulas ņem 0,5 litrus degvīnu, 400 g cukuru, 10 sīki sasmalcinātus piparu graudiņus. Visu samaisa, sapilda pudelēs un nostādina.
  • Stiprais aveņu un ķirsu uzlējums. No ķiršiem izņem kauliņus un pievieno nedaudz aveņu ogas. Samīca un sapilda pudēs, nostādina 4-5 dienas, dienā pa 3 reizēm sakratot. Pēc tam atdala sulu. Uz 1 l sulas pievieno 0,7 l degvīnu, 170 g cukuru un nedaudz ķiršu kauliņus.
  • Stiprais aveņu uzlējums. 1 kg aveņu ogas, 3 l degvīns. Trauku cieši noslēdz un nosādina 4-5 dienas. Izkāš un pievieno 250 g cukuru, nedaudz kanēli, muskatu ziedus un baltos piparus.




PIRTS KATALOGS, Pirtis, viesu mājas, atpūtas mājas, kempingi, pirtnieki

Pirts/atpūtas vietas PIEVIENOŠANA katalogam

Seko Pirtslietas.lv TWITTER.com

PIRTS BŪVNIECĪBA (GUļBŪVE, KOKA KARKASS, FRĒZBAļķU PIRTS)

Pirts kubli par
ražotāja cenām!

Pirts - saunas iebūvēšana mājā/dzīvoklī

www.zemnieks.info
(veselīgi lauku produkti no zemniekiem)

KAS/KUR/KAD arhīvs

 Jūsu reklāma poŗtālā tikai no 1Ls dienā >







Vai Jums būtu interese iestāties ''Pirts mīļotāju'' klubiņā?
 Ja tāds būtu, tad noteikti pievienotos.
 Nē, mani tas neinteresē.
 Vajadzīga papildus informācija.
Par mums Statistika