|
|
MEDUS - SULU DZĒRIENI
|
- Sulas (ābolu, bumbieru, granātābolu, ananāsu, vīnogu, ķiršu, mandarīnu apelsīnu) ½ vai 1 glāze, 1 ēdk. medus. Lieto 3 reizes dienā. Medu pievieno pirms lietošanas.
- Sulas (ķiploku, sīpolu, seleriju, pētersīļu, melno rutku, salātu) 1 ēdk. sula, 1 ēdk. medus. Lieto 2-3 reizes dienā.
- Sulas (mežrozīšu gurķu, ķirbju, meloņu, arbūzu) 1 glāze sula, 1 ēdk. medus. Lieto 2-3 reizes dienā.
- Sulas (kartupeļu, galda biešu, rāceņu, pupiņu, burkānu) ½ glāze sula, 1 karote medus. Lieto 2-3 reizes dienā.
- Sulas (dzērveņu, irbenāju) - 2 ēdk. sula, 1 ēdk. medus. Lieto 3-4 reizes dienā.
- Sulas (aveņu, zemeņu) 2-3 ēdk. sula, 1 ēdk. medus. Lieto 3-4 reizes dienā pēc ēšanas, vēlams ar tēju.
- 1 ēdk medus, 1 olas baltums, 1 citrona sula, 1 apelsīna sula, ledus. Komponentus sajauc un saputo.
- Medus, melone, arbūzs, citrona sula pēc garšas. Komponentus sajauc.
- 120 g medus, 500 g āboli, 2 krustnagliņas, 5 g kanēlis, ½ citrona sula. Ābolus ar garšvielām vāra, atdzesē un pievieno medu un citronu sulu.
- 120 g medus, 500 g bumbierus, 2 krustnagliņas, 5 g kanēlis, vanilīns pēc garšas. Bumbierus ar garšvielām vāra, atdzesē un pievieno medu, nostādina 2-3 stundas.
- 150 g medus, 400 g vīnogas, 2 krustnagliņas. Vīnogas ar garšvielām vāra, atdzesē un pievieno medu, nostādina 2-3 stundas.
- 150 g medus, 350 g upenes vai jāņogas. Ogas aplej ar verdošu ūdeni, atdzesē un pievieno medu, nostādina 2-3 stundas.
- 150 g medus, 600 g cidonijas, 2 krustnagliņas, 5 g kanēlis. Cidonijas ar garšvielām vāra, atdzesē un pievieno medu, nostādina 3-4 stundas.
- 2 ēdk. medus, 4 ēdk. aveņu sula, ½ citrona sula, 2 gl. ūdens, ledus. Komponentus sajauc.
- 1 kg medus, 12 l ūdens, 30 g raugs. Komponentus sajauc. Diennakti raudzē. Sapilda pudelēs un cieši noslēdz. Lai piedotu aromātu, pievieno dažādas esences.
- 1 ēdk. medus, 3 ēdk. apelsīnu sula, 5 g kanēlis, 2 krustnagliņas, ½ citrona miziņa, ½ l ūdens. Citrona miziņu vāra ar garšvielām 2 min. Komponentus sajauc. Pasniedz karstā veidā.
- 1 ēdk. medus, 1 ēdk. kaltēti mežrozīšu augļi, 1 gl. ūdens. Mežrozīšu augļus vāra 10 min, nostādina 10-12 stundas. Dzērienu jāizlieto 12-24 stundu laikā, kamēr C vitamīns nav sadalījies. Pieaugušie lieto pa 2 glāzēm dienā, bērni pa 1 glāzei.
- ½ gl. medus, 6 gl. ūdens, 2 tējk. tēja, 2 ēdk. citronu sula, nedaudz kanēlis un krustnagliņas. Lieto karstā veidā.
|
|

|
Vai Jums būtu interese iestāties ''Pirts mīļotāju'' klubiņā?
|
|