> Kas ir pirts?

> Pirts tradīcijas pasaulē

> Ja esi izlēmis nopērties...

> Pirts procedūru iedarbība

> Pirts lietas

> Pirmā palīdzība

> Vairāk par alu

> Pirts kurināšana

> Ja esi nolēmis celt...

> Veselīgam dzīvesveidam

>> Tējas

>> Sulas

>> Ogas

>> Medus dzērieni

>> Šašliks

>> Vielas pārtikas produktos

> Ūdens procedūras

> Fitoterapija un aromterapija

> Skaistumam un veselībai

> ---separator---

> Ifrasarkano staru siltuma sauna

> Sieviete un pirts

> Pirts un sports

> Latvijas Pirts Savienība

Pirts lietas
Iebūvējamās pirtis
Pirts kubls
Interesantākie pirts piedāvājumi
Pirts projekti
Pirts būvniecība (guļbūve, koka karkass, frēzbaļķu pirts)

Anekdotes par pirts tēmu.
Karikatūras

Par konkursa atklāŠanu laicīgi paziŅosim!

Pirtslietas viesojas

Forums

Sludinājumi

Pieteikties uz e-jaunumiem

23.
novembris
2014
VITAMĪNU TĒJU RECEPTES

Veselīga dzīvesveidam vitamīnu tēju receptes

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ābolu, melnā tēja - 2 ēdmk. melnā tēja, ābolu šķēlītes, 1 l ūdens, cukurs. Aplej ar verdošu ūdeni, nostādina 5 min. Pievienot medu vai cukuru pēc garšas.
  • Ābolu mizu tēja - 10 d ābolu mizas, 2 d upeņu lapas, 1 d liepu ziedi. 1 ēdmk. masas  aplej ar 2 glāzēm vārīta ūdens, nostādina.
  • Bērzu lapu tēja - 100 g svaigas bērzu lapas, 500 ml ūdens, citrona sula.  Visu aplej ar verdošu ūdeni, nostādina 1 stundu. Izkāš. Lai mazinātu rūgteno garšu, pievieno citrona sulu.
  • Brūkleņu lapu tēja - 12 g kaltētas  brūkleņu lapas. Aplej ar 200 ml verdoša ūdens, nostādina 5-10 minūtes.  Pasniedz ar medu vai cukuru.
  • Dzērveņu ogu tēja - 1 tējk. dzērveņu ogas, 1 gl ūdens. Ogas samīca ar cukuru. Aplej ar  verdošu ūdeni, nostādina 10 min, izkāš.
  • Gaiļbikšu lapu tēja - 5 g  kaltētas gaiļbikšu lapas, 5 g asinszāle. Aplej ar 200 ml verdoša ūdens, nostādina 5-7 minūtes. Izmantojo kā tējas stiprumu.
  • Kazrozes (šaurlapu) tēja - 1 deserta karote svaigas lapas, 1 gl. ūdens. Lapas sasmalcina. Aplej ar verdošu ūdeni, nostādina 3-5 minūtes.
  • Liepu ziedu tēja - 1 d liepu ziedi, 3 d avenes. Vāra 15 min 400 g ūdens, izkāš.
  • Mārsila lapu tēja - 20 g kaltētas mārsila lapas, 20 g asinszāle, 4 g kaltētas brūkleņu lapas. Aplej ar 200 ml verdoša ūdens, nostādina 5-7 minūtes.
  • Melleņu ogu tēja - 150 g kaltētas melleņu ogas, citronu sula, 1 l ūdens, cukurs. Ogas aplej ar aukstu ūdeni un vāra uz lēnas uguns 15 min. Pēc tam nepieciešams nostādināt aptuveni 1 stundu, lai tēja iegūtu vajadzīgo aromātu un garšu. Šo novārījumu var pievienot melnās tējas uzlējumam.  Pēc garšas pievieno citrona sulu un cukuru.
  • Mežrozīšu augļu tēja - 10 g kaltēti mežrozīšu augļi, 5 g kaltētas mārsila lapas, 15 g medus. Mežrozīšu augļus aplej ar 200 ml verdoša ūdens un vāra uz lēnas uguns 5 min, pievieno mārsila lapas. Nostādina 10 min. Pievieno medu.
  • Mežrozīšu augļu tēja - 20 g kaltēti mežrozīšu augļi, 10 g  kaltētas pīlādžu ogas, 5 g  kaltētas raudenes lapas. Ogas aplej ar 200 ml verdoša ūdens un vāra uz lēnas uguns 5 min, nostādina 10 min.
  • Mežrozīšu augļu tēja - 20 g mežrozīšu augļi svaigi vai kaltēti, 15 g medus, 5 g citrona sula.  Mežrozītes augļus nomazgā un vāra uz lēnas uguns 10 min.  Nostādina 10 min, pievieno medu un citrona sulu.
  • Mežrozītes augļu tēja - 2 ēdmk. mežrozīšu augļi, ½ ēdk. cukurs, 1 gl. ūdens. Augļus sasmalcina. Aplej ar  verdošu  ūdeni un vāra 10 min. Nostādina ne mazāk kā 4-6 stundas, bet ne vairāk kā diennakti. Pirms lietošanas pievieno cukuru.
  • Mežrozīšu, pīlādžu tēja - 1 d mežrozīšu paaugļi, 1 d žāvēti pīlādži, ½ d upeņu ogas, 1d zemenes. Aplej ar 2 glāzēm vārīta ūdens, nostādina 7 min.
  • MIX - 2 d kumelītes, 2,5 d raudenes, 2,5 d piparmētras, 3 d māllēpenes, 3 d asinzāle, 0,5 d eikalipts, 1 d baldriāns, 2 d kukurūzu ziedu drīksnas, 1.5 d mežrozīšu paaugļi, 1 d vilkābeles augļi. Aplej ar  verdošu ūdeni.  Nostādina 30-40 minūtes.
  • Pīlādžu ogu tēja - 30 g kaltētas pīlādžu ogas, 5 g  kaltētas  aveņu ogas, 2 g  kaltētas upeņu lapas. Aplej ar 200 ml verdoša ūdens, nostādina 5-7 minūtes. Izmanto kā tējas stiprumu.
  • Pīlādžu ogu tēja - 2-3 tējk. svaigas pīlādžu ogas, 1 gl. ūdens. Aplej ar verdošu ūdeni. Nostādina 3-5 min. Pēc garšas pievieno cukuru. Pirms pagatavošanas ogas labāk samīcīt.
  • Pīlādžu ogu, nātru lapu tēja - 7 d kaltētas pīlādžu ogas, 3 d nātru lapas. 2 ēdk. masas aplej ar 2 gl. verdoša ūdens un vāra 10 min. Nostādina 4 stundas cieši noslēgtā traukā. Lietot pa ½ gl.  2-3 reizes dienā.
  • Pīlādžu ogu, burkānu tēja - vienādās daļās (attiecībās). Izkaltē, sasmalcina un pagatavo kā parastu tēju. (1 ēdk. masas : 1 gl. ūdens – izmanto kā tējas stiprumu).
  • Piparmētru lapu tēja - 2 ēdk. piparmētru, kumelīšu, 2 ēdmk. aronijas augļu, 1 l ūdens, cukurs. Aronijas augļus nomazgā un sajauc ar tējas lapiņām. Aplej ar verdošu ūdeni, nostādina.Tējai piemīt pretiekaisuma iedarbība. Ieteicams lietot uzreiz pēc pēršanās, karstu.
  • Piparmētru lapu tēja - 2 gl. piparmētru lapas, 1 ēdk. kumelītes, medus, 1 l ūdens. Aplej ar  verdošu ūdeni un pavāra uz lēnas uguns 2 min, nostādina 10-15 min, izkāš. Medu pievieno pēc garšas.
  • Piparmētru lapu tēja - 3-4 ēdmk. kaltētas piparmētru lapas, 1 l ūdens, citrons, cukurs. Aplej ar  verdošu ūdeni un pavāra uz lēnas uguns 3 min, nostādina 10-15 min, izkāš. Pēc garšas pievieno cukuru un citronu.  Piarmētru lapas var pievienot arī pagatavojot parasto melno tēju.
  • Upeņu lapu tēja - 1 ēdmk. sasmalcinātas upeņu lapas, ½ l ūdens. Aplej ar verdošu ūdeni, nostādina 15-20 min.
  • Upeņu lapu tēja - 1 ēdmk. svaigas upeņu lapas, 1 ēdmk. melnā tēja, 2 l ūdens, cukurs. Aplej ar verdošu ūdeni, atstāj siltā vietā. Garšas uzlabošanai var pievienot dažas ogas. Pēc garšas pievieno cukuru.
  • Upeņu ogu tēja - 2 ēdmk. melnā tēja, 1 gl. upeņu ogas, 1 l ūdens, cukurs. Aplej ar verdošu ūdeni, nostādina 5 min. Lieliski mazina slāpju sajūtu pēc pirts.
  • Upeņu ogu (kaltētu) tēja - 2 ēdmk. upeņu ogas, 1 ēdmk. cukurs, 1 gl. ūdens. Aplej ar verdošu ūdeni un vāra 10 min, nostādina 4 stundas.  Pēc garšas pievieno cukuru.
  • Upeņu pumpuru tēja - 1 ēdmk. upeņu pumpuri, 1 l ūdens, cukurs. Aplej un nostādina siltā vietā. Pēc garšas pievieni cukuru. Iespējams pagatavot agri pavasarī, kamēr nav izplaukušas lapas.
  • Upeņu pumpuru tēja - 2 ēdmk. melnā tēja, ½ gl. svaigi upeņu pumpuri, 3 ēdmk. sarkanvīns, medus. Aplej ar verdošu ūdeni, nostādina siltā vietā 5-7 min. Pirms lietošanas pievieno sarkanvīnu un medu.
  • Viršu tēja - 2 g kaltēti viršu ziedi, 2 g kaltētas mežrozīšu lapas, 10 g kaltētas zemeņu lapas. Aplej ar 200 ml verdoša ūdens, nostādina 5-10 minūtes.
  • Zaļā tēja - 2 ēdmk. zaļā tēja, ½ gl. jasmīna ziedi, 1 apelsīna miza, 1 l ūdens, cukurs. Aplej ar verdošu ūdeni, nostādina. Lieto karstā vai aukstā veidā.
  • Zemeņu lapu - 10 g žāvētas zemeņu lapas, 2 g asinszāle, 2 g piparmētras.  Aplej ar 200 ml verdoša ūdens, nostādina 7-10 minūtes.
  • Zemeņu lapu - 20 g meža zemeņu lapas, 400 g ūdens. Lapas vāra 5 min, nostādina 2 stundas.
  • Zemeņu lapu melnā tēja - 2 ēmk. melnā tēja, ½ gl. meža zemeņu ogas, 1 l ūdens, cukurs. Aplej ar verdošu ūdeni, nostādina 5 min. Pirms lietošanas izkāš. Cukuru pievieno pēc garšas. Meža zemeņu vietā var izmantot dārza zemenes, tēja būs ar mazāku aromātu.




PIRTS KATALOGS, Pirtis, viesu mājas, atpūtas mājas, kempingi, pirtnieki

Pirts/atpūtas vietas PIEVIENOŠANA katalogam

Seko Pirtslietas.lv TWITTER.com

PIRTS BŪVNIECĪBA (GUļBŪVE, KOKA KARKASS, FRĒZBAļķU PIRTS)

Pirts kubli par
ražotāja cenām!

Pirts - saunas iebūvēšana mājā/dzīvoklī

www.zemnieks.info
(veselīgi lauku produkti no zemniekiem)

KAS/KUR/KAD arhīvs

 Jūsu reklāma poŗtālā tikai no 1Ls dienā >







Vai Jums būtu interese iestāties ''Pirts mīļotāju'' klubiņā?
 Ja tāds būtu, tad noteikti pievienotos.
 Nē, mani tas neinteresē.
 Vajadzīga papildus informācija.
Par mums Statistika